Baszar El-Helou
Dyplomowany dietetyk, absolwent Akademii Medycznej w Warszawie (obecnie Warszawski Uniwersytet Medyczny). Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Skończył również studia podyplomowe z zakresu psychodietetyki w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej (SWPS). Studiował na Wydziale Lekarskim Akademii Medycznej w Warszawie. Odbył szereg praktyk w wielu zagranicznych placówkach medycznych (m.in. „Hopital des Soeures Maritimes” oraz „Lebanese-Canadian Hospital in Beirut”). Jest jednym z autorów pracy która zdobyła drugie miejsce podczas sesji Nauki o Zdrowiu III Ogólnopolskiego Kongresu Młodych Medyków. W trakcie studiów prowadził oraz koordynował pracę dietetyków podczas drugiej edycji koła naukowego badającego wpływ zmiany nawyków żywieniowych oraz wzrostu aktywności fizycznej na redukcję masy ciała. Prowadził wykłady dotyczące zdrowego żywienia i roli drugiego śniadania dla dzieci w szkole podstawowej im. Przyjaciół Ziemi.
Jest pasjonatem i odważnym eksperymentatorem w kuchni. Szczególnie bliska jemu jest kuchnia śródziemnomorska przy której się wychował.