Urszula Olak (Koszczuk)
Jest dyplomowanym dietetykiem po Akademii Medycznej w Warszawie (obecnie Warszawski Uniwersytet Medyczny). Należy do Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością. Ukończyła również kosmetologię na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi uzyskując dyplom z wyróżnieniem. Pracowała jako dietetyk oraz udzielała porad związanych z utrzymaniem prawidłowej kondycji skóry i jej przydatków w Instytucie Lancome w Warszawie. Będąc na studiach prowadziła koło naukowe, którego program dotyczący redukcji masy ciała zdobył II miejsce podczas III Ogólnopolskiego Kongresu Młodych Medyków.
Prowadziła warsztaty o tematyce zdrowego odżywiania się organizowane przez Szkołę Festiwalu Nauk i Fundację BioEdukacji w programie edukacyjnym m.st. „Wiem, co jem”. Jej pasją jest poszukiwanie i propagowanie zdrowego stylu życia, joga oraz kulinarne eksperymenty.